Kursevi onlajn

Činjenica je da savremena tehnologija uveliko menja svet. Promene se odigravaju konstantno pred našim očima. Tehnologija utiče na poslovanje, ponašanje, navike, koncentraciju, učenje, vaspitanje… Ulazi u svaku poru čovečovog života i ostaje tu zanavek.
U poslednje vreme, sve više nailazim na sajtove koji omogućavaju samostalno usavršavanje. Odrastali smo u svetu u kome je bilo dovoljno završiti školu i zauzeti radnu poziciju, a sada? Škola ne važi ako nema znanja. Često nije potrebna ni škola ako znanje ili zanat, umeće postoji. Ljudi teže usavršavanju i napredovanju u svakom pogledu, kako bi i osigurali sebi posao ili se bar meni tako čini?
Kao osoba koja voli da uči i koja stalno pokušava da dođe do nekog novog saznanja i otkrića, nailazim na različite, ili, bolje rečeno, pronalazim različite sajtove koji omogućavaju samostalno usavršavanje. Pored, jutjuba (gde se uz pomoć videa nauči kako šta gde), postoje sajtovi koji nude kviz, kako biste proverili šta ste naučili a onda dobijate i sertifikat. Izdvajam:
UDEMY sajt na kome i sami možete napraviti kurs i na taj način zarađivati. Zašto da ne? Podelite sa svetom svoje znanje! Udemy je veoma lak za korišćenje. Sajt je na engleskom jeziku, napravite profil, ili  se povežete preko fejsa, gugl plus profila, i počnete.
ALISON funkcioniše na sličan način. Ulogujete se, izaberete šta vam odgovara i krenete sa učenjem. Verujem da možete lako da se snađete. Jedina stvar koju bih da napomenem, jeste činjenica da na ovom sajtu ne košta učenje, ali košta dostava diplome/sertifikata. Moguće je naručiti u PDF obliku, ali možete je naručiti i na kućnu adresu. Naravno, u zavisnosti od porudžbine je i cena.
OPEN2STUDY je australijanski sajt. Oni omogućavaju učenje preko interneta, što je uglavnom besplatno, ali, ako vas neka oblast zainteresuje, možete upisati i fakultet u Australiji i nastaviti učenje uživo. Naravno, sve to košta i zahteva izlazak iz sigurne uljuljkane zone, ali, zašto da ne?
Ova tri sajta su moji dobri prijatelji. Omogućavaju mi bistriji pogled na svet. Svesna sam da postoji razlika između učenja onlajn i učenja uživo, u 4 oka…
Vremena se menjaju, tehnike usavršavaju, učenje osavremenjuje.
A šta vi mislite o učenju preko interneta?

Advertisements

4 thoughts on “Kursevi onlajn

    1. Na tom Coursera sajtu nikako ne mogu da se snađem. Zapravo, otišla sam jednom, kad se pojavio, bilo mi je sve nekako konfuzno i od tog vremena nisam ni išla. I tamo se kursevi plaćaju?

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s