Leteći špageti monstrum

Ćud je ženska smiješna rabota
Ne zna žena ko je kakve vere
Stotinu će promeniti vjerah 
da učini što joj srce žudi…
Flying Spaghetti Monster 1
I tako se jedna žena zaljubi u skromnog čoveka okrenutog religiji. I to kojoj? Ne beše on u islamu niti u hrišćanstvu, niti pripadnik wicca religije, već se on beše klanjao letećem špageti monstrumu.
Leteći špageti monstrum? O, daaa… ili Flying Spaghetti Monster prvi put se pominje 2005. godine, a samo nekoliko godina kasnije postaje priznata religija u Americi i mnogim zemljama Zapadne Evrope! U Nemačkoj, recimo, od prošle godine, određeno je i vreme vršenja službe, takozvani Friday’s weekly Nudelmesse (“pasta mass”).
U šta veruju pastafarijanisti? Natrpirodno biće koje se sastoji od rezanaca i dve ćufte i koje jeste Leteći špageti monstrum, stvorilo je svemir i nas u njemu nakon veoma teške pijanke. Dakle, rezultat velikog procenata alkohola u organizmu jeste stvaranje Zemlje. Što i ima smisla.
Što se zagrobnog života tiče, pakla čistilišta i raja u hrišćanskom smislu ima. Na onoj drugoj strani, posle bitisanja na dragoj nam zemlji nastaloj u vreme nakon detoksikacije organizma ovog monstruma, nalazi se vulkan piva i striptizeta ili prostitutka. Ako ste u Raju, žene su veoma lepe a pivo je dobro i hladno, ako ste kojim slučajem zaslužili da večno trunete u paklu onda je slika dosta slična, samo su žene sa polno prenosivim bolestima a pivo je ustajalo i ne baš hladno.
Naravno da ovi vernici, kako imaju svoje verske knjige o postanku bića i propovedaju o zagrobnom životu, nalik svim religijama slave i određene dane. Oni praznuju svaki petak kao sveti dan a na kraju molitve izgovaraju Ramen (aludirajući na rezance, a opet parodirajući Amen). Takođe, slave praznik sličan Božiću, pritom, ne ograničavajući se na određen datum, a razlog tome je činjenica da oni odbacuju dogmu i formalizam. Slave i Pastover kao i Ramendan, a glavni zakon njihove verske knjige jeste: Ja sam jedini Leteći Špageti Monstrum. Nemoj imati druge Špageti Monstrume pre Mene. Posle je okej, samo koristi zaštitu.
Borba pastafarijanista za jednaka prava i održavanje i slavljenje verskih značajnih njima, običaja, nije išla lagano, a u nekim zemljama ih još uvek posmatraju kao sektu.
Međutim, kad žena zavoli čoveka, ko što Njegoš reče, ništa joj problem nije. Ni kuvanje paste svakoga Božjeg ovaj Letećeg Špageti Monstrum dana…
I da, daće Leteći Špageti Monstrum da se rode mali pastafarijanisti!
flying_spaghetti_monster_by_dragonthief
Fotografije preuzete sa interneta.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s